את הבישול ההונגרי דיי פשוט להגדיר: הוא מתבסס על שימוש נרחב בפפריקה, בפלפל שחור, בתבלינים שונים ולעיתים קרובות גם בבצל. מנות הונגריות מסורתיות יהיו לרוב על טהרת הבשרים, הירקות העונתיים, הלחם הטרי, על טהרת מוצרי חלב, גבינות וגם פירות. בהונגריה, ארוחת בוקר טיפוסית עשויה להיות מורכבת מלחם טרי, מוצרי בשר טחון מסוג נקניק, קצת ירקות או ריבה. ארוחת הצהריים, שהיא גם הארוחה העיקרית של היום, תהיה מורכבת בדרך כלל משלוש מנות: מרק, מנה עיקרית וקינוח.
סביר ששמעתם בלי סוף על מרק הגולאש ההונגרי המפורסם ורוב הסיכויים שגם טעמתם אותו. הוא עשוי מירקות ובשר בקר אך ניתן להכין אותו גם בגרסה הצמחונית. מאכל לאומי מפורסם נוסף הוא מרק דייגים, המכונה Halaszle", מרק מתובל בפפריקה וחתיכות עבות של דגי נהר. בימי הקיץ החמים, גם מרקי פירות קלים מככבים בתפריט. ואי אפשר לדבר על האוכל ההונגרי מבלי להזכיר את ה – Langos, מעין לחם שטוח בגודל של צלחת מבצק מטוגן שעליו שמנת חמוצה וגבינה. ויש גם את הכרוב הממולא בבשר, ה"Toltott Kaposzl" וה – Lecso, תבשיל ירקות עם פפריקה, בצל, עגבניות ופלפלים בתוספת של נקניק וביצה.
אם אתם מעדיפים מאכלים מתוקים, נסו את ה – Dobos Cake, עוגת ספוג בשכבות של חמאה, גנאש שוקולד, מכוסה בקרמל ובקצוות אגוזים. קינוחים יכילו לעיתים קרובות פירות או ריבות שונות, שכן בהונגריה יש כרמים ומטעים מפורסמים בינלאומיים, שמציעים תפוחים, אגסים, שזיפים ופירות נהדרים נוספים. וחובבי היינות יוכלו לסיים את הארוחה ביין הונגרי משובח.
מה מציעה הסדנא
במסגרת הסדנא תלמדו להכין בעצמכם מתכונים הונגריים מסורתיים, כחלק משיעור מעשי. תוך כדי, תשמעו על המנהגים ועל התרבות המקומית, כמו גם על האוכל שלה. ארוחת בת שלוש מנות טעימות תאפשר לכם לחוות את כל זה, הן תוך כדי הכנתה והן באכילתה. סדנת Flavors of Budapest נועדה לספק לכם ולמשתתפים הנוספים את ההזדמנות לטעום את האוכל המקומי ולנסות את המשקאות ההונגריים המסורתיים, וכל זה בסביבה נעימה וחמימה. במהלך הסדנא תלגמו יין מקומי טוב ובסיום גם קפה. הסיפורים על המנהגים, המרכיבים המקומיים וגם על חיי היום יום, ימלאו את המטבח ניחוחות ונפלאים וללא ספק ישאירו גם לכם טעם של עוד.
שאלות ותשובות על סדנת בישול אוכל הונגרי
עלות הסדנא, נכון למרץ 2023, היא 497 ₪ לאדם.
הסדנא נמשכת כארבע שעות.
הסדנא מועברת בשפה האנגלית.
האיסוף וההחזרה שלכם יהיה ישירות לבית המלון שלכם, כאשר הסדנא מועברת בביתם של המארחים, המעבירים את הסדנא.